Endnu en stor favorit blandt Thaisupper..... Tom Ka Kai baseret på galanga, citrongræs, limeblade og chili i cremet kokosmælk.
Hér er den serveret plain, men du kan også vælge at tilsætte fx rejer, tomat, champignon, soyabønner eller gulerødder et par minutter inden servering.
1 L boullion
1 ds kokosmælk (dL)
10 cm galanga
1 rød chili
3 stængler citrongræs
10 limeblade
6 spsk fiskesauce
1 spsk palmesukker
1 lime, saften
Koriander
Jasminris
Fremgangsmåde
Varm boullion op med galanga og citrongræs, skåret i grove stykker, samt fintskivet chili, og hele limeblade. Tilsæt desuden fiskesauce og palmesukker. I en anden gryde opvarmes kokosmælken som dernæst røres i den opvarmede boullion. Lad suppen småsimre i minimum 1/2 time før den smages til med limesaft samt evt mere fiskesauce og palmesukker.
Servér med jasminris og frisk hakket koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar