12. apr. 2013

Flødeis med dadler, valnødder, chokolade og cognac



Ingredienser
3 past. æggehvider
1 knsp salt
125 g sukker
2 past. æggeblommer
1 vanillestang (kornene)
1/2 L piskefløde
6 dadler
1 spsk smør
50 g valnødder
3 spsk akaciehonning
50 g chokolade
1 skvæt cognac

Fremgangsmåde
Dadlerne hakkes og steges let i smeltet smør i ca 5 min. Valnødderne hakkes groft og ristes af på en tør pande inden akaciehonning tilsættes og der røres godt rundt indtil alle nødderne er dækket med honning. Stil dadler og valnødder til afkøling og hak chokoladen groft.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt salt og 50 gram sukker og pisk indtil konsistensen er sej. I en anden skål piskes æggeblommerne hvide og luftige med resten af sukkeret og vanillekornene. I en tredje skål piskes fløden let før æggeblommerne tilsættes og der piskes videre til en let skum opnås. Vend til sidst æggehviderne heri inden dadler, valnødder og chokolade tilsættes. Smag til sidst til med cognac og frys isen i minimum 6 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar