19. jun. 2013

Grahamsboller med birkes

Birkes er bedre i end brød (hvor de alligevel falder af)...


Ingredienser
6 dL vand
10 g gær
1,5 spsk salt
1 spsk honning
1,5 dL yoghurt
50 g blå birkes
500 g grahamsmel
250-300 g hvedemel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter salt, honning, yoghurt og birkes. Rør godt igennem inden melet tilsættes. Dejen skal være våd og ikke æltes, men derimod bare røres godt igennem. Lad den hæve natten over ved stuetemperatur.
Sæt bollerne på bagepapir ved hjælp at to spiseskeer og lad dem efterhæve i 30 min.
Forvarm ovn og bageplade til 235 grader. Træk bollerne over på den forvarmede bageplade, sæt dem i ovnen og justér varmen til 200 grader. Bag 20-25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar