25. feb. 2011

Saltsyltede Citroner

I sin tid kastede jeg mig ud i at lave saltsyltede citroner uden at ane hvordan de smagte, men da både Camilla Plum og Brødrene Price indenfor noget lignende én måned havde dem på programmet, kunne der måske være lidt fornuft i at give det en chance. 
- Og hvordan blev de så....ja, råt fra glasset smager de bestemt ikke rart, men de kommer til gengæld til deres ret i fx chili sin carne, indiske gryderetter og diverse risretter, hvor de giver retten en (for mig nu) uundværlig dimension. Derfor kan jeg kun anbefale alle at have saltsyltede citroner i deres basislager.


Ingredienser
Glas med tætsluttende låg (atamonskyllet)
Økocitroner
Salt

Fremgangsmåde
Skær et antal citroner i kvarte så de passer til størrelsen på dit glas. Citronerne skal med god kraft presses ned i glasset så der samtidig presses saft ud. Når der ikke kan være flere hældes salt på, og der rystes godt og presses yderligere på citronerne, så disse dækkes godt med salt både over, under og i alle mellemrum.
Skru låget på og lad citronerne trække i minimum 4 uger. I mellemtiden skal du dog holde øje med at citronerne er dækket af væske, og synker niveauet for meget hæld da mere citronsaft og / eller salt over.
Opbevares i køleskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar