12. mar. 2011

Gulerod-Appelsin Suppe & Pestobrød

Foråret er for alvor ved at bide sig fast med varmende solstråler, spirende blomster og fuglekvidder. Det betyder også, at det snart er slut med de tunge vintersupper baseret på diverse rodfrugter, men inden da denne skønne overgangssuppe (hvis der findes overgangsjakker findes der vel også overgangssupper) med dertil hørende pestobrød. 
Både suppe og brød strutter af energi og farve, smager himmelsk og kan i øvrigt nydes hele året med stor succes!


Suppe - ingredienser (4)
2 spsk Olivenolie
2 Løg
3 Fed hvidløg
1 Rød chili (med eller uden kerner efter behag)
500 g Gulerødder
2 Appelsiner (2 dL saft)
1 L Grøntsagsboullion
Salt/peber
Creme fraiche (min 18%)

Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg, chili og gulerødder ud mindre stykker. Opvarm olien i en gryde og steg først løg, hvidløg og chili indtil disse er blanke men ikke brunede. Tilsæt gulerødder og steg videre i 2-4 min før appelsinsaften tilsættes der igen steges videre i ca 2 min. 
Tilsæt boullion og lad suppen simre ved svag varme under låg i 30 min. Blend suppen og smag til med salt peber. Server med en klat kold creme fraiche og i selskab med nedenstående pestobrød.
      
      

Brød - ingredienser (2 stk)
1 Portion dej
6 spsk pesto
2 spsk Cream cheese

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og begge typer mel - ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.

Når dejen har hævet, æltes den igen godt igennem og rulles ud til to rektangler á ca 30x15 cm. Fordel pesto og cream cheese på hver af disse (lad de yderste 2 cm være fri), og rul brødene op startende med den længste side.
Lad brødene hæve yderligere 1 time før de bages midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20 min.dej

Ingen kommentarer:

Send en kommentar