13. mar. 2011

Brownie med Kirsebær

Den første brownie skulle eftersigende være dukket op helt tilbage i 1897, og er efter min mening en af de mest amerikanske kager der findes. Den skal være sprød på toppen, have en lettere sej og karamelagtig midte fyldt med sprøde chokoladestykker, og ellers bare være tung og fyldig som bare f....n.
Jeg har hér toppet min brownie med søde kirsebær, som jeg generelt synes går ufatteligt godt i spænd med chokolade, og en klat fuldfed creme fraiche eller vanilieis som følgesvend er da heller ikke af vejen. 


Ingredienser (12 stk)
200 g + 200 g Chokolade (55-60%)
75 g Smør
150 g Sukker
2 spsk Stærk kaffe
2 Æg (let sammenpisket)
110 g Mel
1/4 tsk Salt
1 tsk Bagepulver
250 g Kirsebær (fra glas)

Fremgangsmåde
I en gryde over svag varme smeltes smør sammen med 200 g chokolade, sukker, salt og kaffe (pas på det ikke brænder på). Køl helt af før de sammenpiskede æg tilsættes efterfulgt af 200 g grofthakket chokolade. Mel og bagepulver blandes og tilsættes dejen gennem en sigte. Rør dejen let sammen og fyld i en smurt og meldrysset form (ca 23x23 cm). Tryk til sidst kirsebærene let ned i dejen før den bages 25 minutter midt i en forvarmet ovn ved 190 grader.
Køl af før kagen udskæres til 12 rektangulære brownies. 


     

     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar