22. apr. 2011

Blomkålssuppe

Til trods for det fantastiske påskevejr bør der altid være plads til en suppe som denne baseret på blomkål og toppet med sprødstegte rejer, knasende persille og frisk citronskal. 


Ingredienser (4-6)
Rapsolie
1 Løg, hakket
2,5 dL Hvidvin
1 Blomkål, i små buketter
1,5 L Boullion
2,5 dL Fløde
1 spsk smør
1/2 Citron (saft og skal)
Bredbladet persille, finthakket
Rejer
Salt/peber

Fremgangsmåde
I en stor gryde svitses løget i olie indtil klare. Hvidvin tilsættes og koger ind i 5 min før blomkål (gem ca 1/4 del til fyld) og boullion tilsættes. Lad suppen simre ved svag varme under låg i 30 min. Blend suppen, tilsæt fløde og smør og smag til med salt, peber samt citronsaft. Tilsæt de resterende blomkålsbuketter og lad suppen stå over svag varme (men uden at koge) i 15-20 min. 
Lige inden servering, lynsteges rejerne i olie over høj varme med en smule salt og peber. 
Server suppen toppet med rejer, finthakket persille og citronskal. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar