19. jul. 2011

Kartoffelpizza med Avocado

Avocado er hos mig altid et hit! Samtidig er pizza med en kraftig tomatsauce, masser af løg, gorgonzola, og tynde kartoffelskiver en af mine tusindvis mange favoritter indenfor det kulinariske.
Derfor, da jeg en aften i starten af sommeren havde en nybagt kartoffelpizza samt en perfekt moden avocado liggende på køkkenbordet, var det da bare at kombinere de to vidundere..... Og det er ikke sidste gang dette sker!


Ingredienser (2 pizzaer)
Dej:
10 g Gær
1 tsk Salt
2 tsk Sukker
1,5 dL Lunken vand
250 g Mel (gerne "00")
2 spsk Olivenolie

Tomatsauce:
1 spsk Olivenolie
1-2 Fed hvidløg
1/2 Rød chili
1 Lille løg
1 Dåse flåede tomater
1 spsk Tørret oregano
1 tsk Sukker
Salt/peber

Fyld:
100 g Gorgonzola
4 Løg (tyndt skivet)
3-4 Kartofler (tyndt skivet og dernæst forkogt i 2 min)
2 Avocado

Fremgangsmåde
Dej:
Opløs gær, sukker og salt i vandet. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt godt igennem på et meldrysset bord. Hæld olivenolien i en skål, placér dejen heri og vend rundt til hele overfladen er dækket med olien. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 time.

Tomatsauce:
Hak hvidløg, chili og løg fint. Opvarm olien i en kasserolle og svits læg og chili 3-4 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser og lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca 45 min. Smag til med salt og peber.
                                              
Opvarm ovnen til 250 grader. Rul dejen ud meget tyndt. Top med tomatsauce, dernæst gorgonzola, løg og kartoffel. Stænk med lidt olivenolie, overfør pizzaen til en forvarmet bagesten og bag 8-12 minuter. Efter bagning toppes med avocado let most med en gaffel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar