1. aug. 2011

Salat af grønne bønner med dadler, rødløg og hasselnødder

En mættende salat med masser af knas fra både bønner og hasselnødder, sødme fra dadler og honning og kant fra rødløg og citron. Alt i alt en salat der med sine få ingredienser formår at "komme hele vejen rundt" i smagsuniverset. 
- Og vigtigst af alt: den smager fantastisk!


Ingredienser (3-4)
500 g friske grønne bønner
1 lille rødløg
10 store dadler uden sten
20-30 hasselnødder
Dressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk akaciehonning
Salt/peber

Fremgangsmåde
Nip enderne af bønnerne, læg dem i et fad og overhæld med friskkogt vand hvori de skal trække i 5-10 min. Snit rødløget i fine skiver og hak dadlerne groft. Rist hasselnødderne på en tør pande ved middel varme i ca 5 min før de hakkes groft. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra bønnerne, skyld med koldt vand og bland godt med rødløg og dressing før dadler og hasselnødder drysses over. Lad gerne salaten trække i 1 time ved stuetemperatur før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar