1. maj 2012

Salat af bøgeblade med æble, honningmelon, blåskimmelsost og honningssyltede nødder

Det er 1. maj, vi er lige midt i foråret og bøgen er netop sprunget ud. 
På eftermiddagens hundeluftetur i Søndermarken stod bøgen og så så indbydende ud, at jeg plukkede et par håndfulde friske grønne bøgeblade med hjem til aftenens salat, der foruden de syrlige bøgeblade bestod af æble, honningmelon, blåskimmelsost og honningssyltede nødder.
Bøgeblade i salat er med sin syrlighed rigtig godt sammen med andre kontraster som hér sødt og skarpt i form af henholdsvis frugt og nødder samt blåskimmelost. Vil du gøre kunsten efter skal det være indenfor den allernærmeste fremtid, da bøgebladene kun er rare at spise så længe de er helt friske som netop nu!


Ingredienser
Bøgeblade
Honningmelon i tern
Æble i tern
Blåskimmelsost, smuldret
Honningsyltede nødder, groft hakkede

Fremgangsmåde
Jeg har ikke noteret mængder på ingredienserne men bland i forhold efter behag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar