29. jul. 2013

Rabarbertærte

Til denne rabarbertærte har jeg brugt samme mørdej og mandelfyld som til jordbærkagen. Resultatet er en skøn kombi af syrlige rabarber og sødt mandelfyld der med fordel kan serveres lun med en klat creme fraiche. 



Ingredienser
400 g rabarber (skåret i ca 2 cm stykker)
50 g sukker
1 spsk Maizena


Mørdej: (til to kager - frys derfor gerne den ene halvdel ned til senere brug)
125 g smør (koldt)
250 g mel
100 g sukker
1 æg

Mandelfyld: (alle ingredienser skal have stuetemperatur)
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør (blødt)
1 æg
50 g mandler (fint blendede)

Fremgangsmåde
Rabarber: vend rabarberstykkerne med sukker og maizena og lad dem trække i minimum 1 time. Pres overskydende saft fra. 
Mørdej: smuldr det kolde smør i melet, hvorefter sukker tilsættes og dejen til sidst samles hurtigt med ægget. Pak dejen ind i film og læg den på køl i 1 time. 
Mandelfyld: ælt først sukker og derefter det bløde smør grundigt ind i marcipanen, hvorefter æg og mandelmel tilsættes.

Smør en form godt med smør. Drys med mel og ryst overskydende mel af. Pres den kolde mørdej ud i formen og bag den først blindt (med et stykke bagepapir fyldt med fx tørrede kikærter) i 10 min og derefter i 5 min uden noget "fyld" ved 180 grader. 
Fyld den forbagte mørdej med mandelfyldet, fordel rabarberstykkerne herpå og tryk dem let ned i fyldet. Bag tærten færdig i ca. 25 min ved 180 grader. 

Server tærten lun eller kold med en klat god creme fraiche. 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar