12. aug. 2010

Ostekage med Blåbærtop

En god ostekage er en af mine helt klare all time favorites når vi bevæger os indenfor kategorien "kage". Hér har jeg toppet med blåbær, men disse kan med lige så stor succes udskiftes med hindbær, brombær, kirsebær eller en anden form for bær - friske som fra frost.


Ingredienser
Bund:
75 g Kiks (f.eks. Digestive)
50 g Mandler
75 g Smør (smeltet)
Fyld:
225 g Flødeost (f.eks. Philadelphia)
150 g Sukker
4 Æg
2 dL Creme fraiche
1 tsk Vanilie Sukker
1 spsk Citronskal
Topping:
500 g Blåbær
2 1/2 dL Vand
2 spsk sukker
2 Blade husblas

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.

Bund: blend kiks og mandler meget fint før det smeltede smør tilsættes. Smør en springform (Ø26 cm) godt med smør, drys med et tyndt lag mel og tilsæt kikseblandingen ved at presse denne godt sammen så der dannes en jævn bund. Forbag bunden i 10 min.

Fyld: pisk flødeost og sukker sammen. Del æggene og tilsæt blommerne én ad gangen før creme fraiche, citronskal og vaniliesukker ligeledes tilsættes ostemassen. Pisk hviderne stive (i en ren og tør skål) og fold disse forsigtigt ind i ostemassen. Denne hældes oven på den forbagte bund og kagen bages i 1 time - evt tildækket i de sidste 20-30 minutter, hvis kagen tager for meget farve, men den skal dog være lysebrun. Sluk for ovnen og lad kagen hvile heri i 30 minuttet med ovnlågen på klem. Kagen vil under afkøling synke sammen i midten, og for at få en mere jævn overflade kan du skære den tilbageværende høje ydre kant væk med en skarp kniv.

Topping: udblød husblassen i koldt vand i 15 min. Opvarm blåbærene med vand og sukker til kogepunktet. Fjern fra varmen, vrid husblassen og tilsæt til den varme blåbærblanding. Rør godt til al husblassen er smeltet og hæld toppingen over ostekagen så en jævn overflade dannes. Køl af i køleskabet, og gerne til næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar