29. okt. 2010

Pissaladière

Pissaladière er en type pizza (ved ikke om jeg får klø ved for at drage paraleller til pizza), der stammer fra sydfrankrig med en topping typisk bestående af løg, hvidløg, oliven og ansjoser - altså en "pizza uden ost".
Den passer fortræffeligt til en tung vintersuppe baseret på fx græskar, rødbede eller kartofler, men fungerer også fortræffeligt som snack eller til frokost. Hér følger min version med løg, kapers, sardiner og rosmarin...


Ingredienser (1)
- Dej:
1 dL Vand
1 spsk Olivenolie
10 g Gær
1/2 spsk Sukker
1 tsk Salt
130-140 g Mel
- Topping:
5 Løg
Olivenolie
2 spsk Tørret rosmarin
60 g Kapers
100 g Sardiner (fra dåse)
Salt/peber

Fremgangsmåde
Opløs gær, sukker, salt og olie i vandet. Tilsæt mel og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad den hæve i 1 time. 
Skær løgene i skiver og steg dem sammen med finthakket hvidløg i olivenolie over medium varme i 5-10 minutter. Fjern fra varmen og tilsæt rosmarin.
Opvarm ovnen til 250 grader. Rul dejen ud meget tyndt. Top med løg, sardiner, kapers en smule salt og friskkværnet peber. Stænk med lidt olivenolie, overfør pizzaen til en forvarmet bagesten og bag 10-12 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar