14. nov. 2010

Hvidløgsbrød

Disse hvidløgsbrød går godt i spænd med et væld af forskellige supper - og så slår disse hjemmelavede de kønsløse 10-kroners varianter fra køledisken med flere længder!


Ingredienser (2)
Dej:
25 g Gær
2,5 dL Lunkent vand
1 tsk Salt
1 tsk Sukker
30 g Rugmel
300-350 g Mel 
Fyld:
3 Hvidløgsfed
2 spsk Cream cheese
2 spsk Olivenolie
1/4 tsk Revet muskatnød
Friskkværnet peber efter behag

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, sukker og begge typer mel - ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Til fyldet blandes presset hvidløg godt med de resterende ingredienser.
Når dejen har hævet, æltes den igen godt igennem og rulles ud til to rektangler á ca 30x15 cm. Fordel fyldet på hver af disse (lad de yderste 2 cm være fri), og rul brødene op startende med den længste side.
Lad brødene hæve yderligere 1 time, før de ridses diagonalt med en skarp kniv. Bages midt i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca 20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar