7. nov. 2010

Myslibarer

Disse myslibarer er stopfyldt med god energi til hjernen, og hér hos mig fik de temmeligt hurtigt ben at gå på.
Opskriften har jeg fundet i den udmærkede bog Food for Brains, men har dog tilladt mig at tilsætte tørrede abrikoser og halvt overtrække dem med en god 80% chokolade. Tænker også at knuste tørrede bananer eller hakkede dadler kunne være et hit... 


Ingredienser
25 g Smør
3 spsk rørsukker
3 spsk Akaciehonning
2 Æg
7 dL Mysli
50 g Tørrede abrikoser - hakket
90 g Mørk chokolade (80%) - hakket
plus ekstra chokolade til overtræk 

Fremgangsmåde
Smelt smørret med sukker, honning og vaniliesukker. Fjern fra varmen og køl af. Del æggene, tilsæt blommerne til den afkølede smørblanding og pisk indtil du har en glat creme. Tilsæt mysli, abrikoser og chokolade. I en anden skål piskes hviderne stive og vendes forsigtig i mysliblandingen. 
Fordel mysliblandingen i en mindre bradepande eller ildfast fad beklædt med et stykke let olieret bagepapir, så den har en tykkelse på ca 2 cm. Pres blandingen godt sammen og bag midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-12 min. Afkøl i fryseren.
Smelt chokoladen til overtræk over et vandbad og skær derefter den iskolde masse ud i rektangler af passende størrelse og dyp bunden af hver myslibar heri. 
Opbevares på køl i en lufttæt beholder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar