11. dec. 2010

Julemarcipan med romrosin

Ja, en jul uden marcipan går altså slet ikke. De seneste år har jeg ikke gået amok og lavet gud ved hvor mange marcipan-guf varianter, men dén med romrosin er dog blevet en fast del af mit juleslik og smager ikke mindre end af jul når den er bedst!

Til lidt afveksling er hér to af mine romrosin-favoritter: den simple bare rullet i en god 100% kakao og én med daddel overtrukket med en god mørk chokolade.


Ingredienser
50 g Rosiner
Mørk rom
100 g Marcipan
4-6 spsk Flormelis
20 Dadler
Kakaopulver (100%)
30-50 g Mørk chokolade (70-80%)

Fremgangsmåde
Lad rosinerne trække i rom minimum 12 timer, før de hakkes og æltes ind i marcipanen sammen med flormelis. Del massen i to.
Den ene halvdel trilles til kugler og rulles i kakao. Den resterende del fyldes i dadler befriet for sten som derefter overtrækkes med chokolade. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar