Opskriften stammer fra min søster, som ofte serverer den - og med stor succes!
Derfor efter snart to år henslængt i min opskriftmappe, har jeg endelig fremtryllet en version i mit køkken. Den er ideel som forret, hvor et hjemmelavet hvidløgsbrød passer som fod i hose, og selvom looket er lidt 80'er, må du endelig ikke vende denne skønne rulle ryggen...
Ingredienser (6)
15 g Smør
450 g Frossen spinat (hakket)
4 Æg
1 tsk Citronskal
200 g Røget laks (hakket)
150 g Flødeost
100 g Cremefraiche
2 spsk Frisk dild (hakket)
Salt/peber
Fremgangsmåde
Optø spinaten og befri for overskydende vand, før den blendes med smøret. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne sammen og tilsæt spinaten sammen med citronskal. salt og peber. Pisk hviderne stive og fold dem forsigtigt i.
På en bageplade med bagepapir fordeles spinatmassen i et rektangel ca 1 cm tyk. Bag midt i ovnen ved 190 grader i 10 min (skal være fast men ikke tør). Dæk med et vådt viskestykke og stil spinatpladen i køleskabet minimum 2 timer.
Til fyldet blandes flødeost, cremefraiche, dild og laks og der smages til med salt og peber. Fordel fyldet på spinatpladen, men lad de yderste 2-3 cm være frie, og rul spinatrullen stramt op startende med den længste side.
Pak rullen ind i film og lad den hvile 2-3 timer på køl før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar