16. feb. 2011

Gulerod-Ingefær-Kokos Suppe

En fantastisk suppe med inspiration fra det thai / vietnamesiske køkken, der både luner på en kold dag og ser blændende godt ud!
Afhængigt af hvor vild du er med chili, kan mængden af cayennepeber justeres, hvor den angivne mængde giver en mediumstærk suppe.  


Ingredienser (4-6)
2 spsk Olie
2 Løg
2 Fed hvidløg
50 g Ingefær
1-2 cm Korianderrod (1-2 spsk hakket)
500 g Gulerødder
1/2 tsk Cayennepeber
1 L Grøntsagsboullion
4 dL Kokosmælk
1 Lime
1 spsk Fiskesovs
Frisk koriander
Peanuts

Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og gulerødder. Opvarm olien i en stor gryde og steg løg, hvidløg og korianderrod i 2 min før gulerødde og cayennepeber tilsættes. Steg videre i yderligere 4 min under omrøring. Tilsæt boullion og lad suppen simre underlåg ved svag varme i 1 time.  
Blend suppen og tilsæt kokosmælk plus yderligere 2-4 dL vand. Hak stilkenene (mængden justerer du selv) fra den friske koriander som tilsættes suppen, der endeligt justeres med saften fra limefrugten og fiskesovs. 
Servér suppen toppet med hakket frisk koriander og peanuts. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar