13. feb. 2011

Chokoladebombe

Er du fan af chokolade, må denne bandit ikke gå forbi din næse. Det er en tung en af slagsen, men dette gør den ikke mindre fantastisk, hvor de fine granatæblekerner på toppen giver en fin frisk og sprød kontrast. 


Ingredienser
Kage:
60 g Kakaopulver
175 g Blødt smør
350 g Sukker
4 Æg
250 g Mel
1 tsk Bagepulver
1 dL Mælk
Fyld:
150 Chokolade (80%)
150 g Blødt smør
100 g Ingefærmarmelade
200 g Flormelis
Topping:
1 dL Sødmælk
50 g Sukker
50 g Smør
1 tsk Kakaopulver
100 g Chokolade (80%)
Kerner fra 1 granatæble

Fremgangsmåde
Kage:
Forvarm ovnen til 180C. Opløs kakaopulveret i 1 1/2 dL kogende vand og afkøl. Bland smør og sukker godt og tilsæt 1 æg ad gangen under piskning skiftevis med den opløste kakao. Bland mel og bagepulver og si i dejen skiftevis med at mælken tilsættes. Bland godt. 
Smør en springform (Ø26 cm) som drysses med mel. Bag kagen heri midt i ovnen i ca 50 min. Afkøl og del kagen horisontalt i to lag. 

Fyld:
Smelt chokolade og smør sammen. Tilsæt marmelade og herefter flormelis lidt ad gangen. Afkøl et par timer i køleskabet.

Topping:
Bring mælk, sukker og smør i kog. Fjern fra varmen i tilsæt kakaoen gennem en si før chokoladen (hakket) røres i. Rør indtil al chokoladen er smeltet og køl af. 

Smør fyldet på den ene kagebund og læg herpå den anden kagebund før toppingen lægges på kagens top og sider. Pynt med granatæblekerner. 
Kagen skæres nemmest i meget fine stykker efter 1-2 timer på køl, men smager altså også fantastisk som nysamlet hvor alt stadig er lidt snasket. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar