12. apr. 2011

Suppe med røde Linser og Gulerødder

Idag er København regnfuld, grå, kold og altså på vejrfronten egentlig ret trist uden tegn på det forår vi ellers er midt i. 
Dog kan en dag med mangel på sol og varme snildt kan peppes op med fx denne fyldige, krydrede, let søde og cremede suppe baseret på gulerødder og røde linser. Opskriften stammer fra mit favorit madmagasin Mad & venner (april 2011), og er ikke mindre end en verdensmesters mors kreation, aka Rasmus Koefods mor, som altså ikke har sine evner fra fremmede.
I sidste uge testede jeg suppen (serveret sammen med spidskålsalat, kikærte-fennikel salat og pestobrød) på tre gode veninder og gør det gerne igen!


Ingredienser (6)
Olivenolie
1 tsk Karry
1 tsk Spidskommen
300 g Løg, finthakket
4 Fed hvidløg, finthakket
500 g Gulerødder, revne
200 g Røde linser
12 dL Grøntsagsboullion 
1 spsk Ingefær, fintrevet
2 1/2 dL Piskefløde
1 Citron, saften 
Salt peber
1 dL Sødmælksyoghurt
1 lille bdt Bredbladet persille

Fremgangsmåde
Opvarm olivenolien i en stor gryde og brænd karry samt spidskommen af, før løg og hvidløg tilsættes og svitses med til løgene er klare. Tilsæt gulerødder og steg videre i ca 4 min. Skyl linserne og tilsæt disse sammen med boullion og ingefær og lad suppen simre over svag varme i 30 minutter. Tilsæt fløde og smag til med citronsaft samt salt og peber. Har du tiden, fjern fra varmen og lad suppen hvile i et par timer (eller mere) før den genopvarmes og serveres med en skefuld yoghurt et drys hakket bredbladet persille på toppen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar