5. jun. 2011

Vietnamesisk Salat med Grøn Mango og Gulerod

Her i sommervarmen er det vietnamesiske køkken ikke mindre end fænomenalt! Det er friskt, stærkt, sødt, syrligt, let, knasende og fyldt med god energi - simpelthen perfekt efter en varm sommerdag (eller hvis du har brug for et skud energi i løbet af vinteren). 
Kendetegnende ved det vietnamesiske køkken er brugen af store mængder friske krydderurter, og i denne salat er dette da heller ingen undtagelse, hvor desuden alle grøntsager er utilberedte, hvilket giver retten masser af knas. 


Ingredienser (2)
Marinade:
1 dL vand
5 spsk Riseddike
3 spsk Fiskesauce
50 g Rørsukker
1 Lime (saften)
1 Rød chili
4 cm Ingefær
Salat:
100 g Risnudler
1 Grøn mango
1-2 Gulerødder
2 Forårsløg
3/4 Iceberg
1 Bundt koriander
1 Bundt mynte
50 g Peanuts

Fremgangsmåde
Marinade: I en lille gryde opvarmes vand, eddike, fiskesauce og sukker tilsat finthakket chili og ingefær indtil al sukkeret er smeltet. Fjern fra varmen og tilsæt limesaft. 
Salat: Tilbered nudlerne som anvist på pakken. Snit gulerod og mango i meget fine strimler - gerne med et juliennejern. Skær forårsløgene i små skiver, snit salaten fint og hak koriander, mynte samt peanuts groft. 
Arrangér salaten i dybe tallerkener - først iceberg og dernæst nudler, mango, gulerod, forårsløg, koriander, mynte og peanuts. Top til sidst af med marinaden. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar