15. sep. 2011

Figentærte med gedeost

Det er blevet efterår og dermed tid til friske figner, som er både ufatteligt velsmagende og smukke at se på. 
Hos mig er disse idag, i godt selskab med gedeost, blevet en del af en rigtig efterårstærte som jeg anbefaler at nyde sammen med en simpel grøn salat - gerne med tomater som for tiden ligeledes er i top. 

Da det idag desuden er valgdag, blev det altså til valgtærte med dybt røde figner.... Tak for et godt valg Danmark!


Ingredienser
Bund:
185 g mel
90 g koldt smør
1 æg (let sammenpisket)
Fyld:
4 friske figner
3 løg
100 g gedeost (i rulle)
2 æg
2 dL fløde
1,5 dL creme fraiche
Salt/peber

Fremgangsmåde
Smuldr smørret i melet og saml hurtigt dejen med ægget inden den pakkes ind i film og stilles på køl i ca 30 min.
Varm ovnen op til 210 grader. Smør og drys en tærteform med mel og rul dejen ud på et meldrysset bord før den lægges i formen. Stik tærtebunden med en gaffel og forbag den i 10 min. Justér derefter ovntemperaturen til 180 grader.
Snit løgene i skiver, skær fignerne i både og pisk æggene let sammen med fløde og creme fraiche. Tilsæt desuden lidt salt og peber til æggeblandingen. Læg først løgene i tærtebunden, dernæst æggeblandingen og til sidst toppes først med skiver af gedderullen og endeligt fignerne. Bag tærten i ca 50 min eller indtil fyldet er fast.


2 kommentarer:

  1. Det lyder altså virkelig lækkert...

    SvarSlet
  2. Det var den virkelig også :-). Figner og gedeost er som skabt for hinanden!

    SvarSlet