9. okt. 2011

Blommekage med marengslåg

Det er efterår, træerne er så småt begyndt at antage deres smukke rød-gule nuancer, aftenerne bliver
mørkere og morgenerne køligere - alt sammen bidragende til at overgangen fra sommer til efterår er min  favorit sæson-overgang.


Foruden vejrets skiften tæller efterårets råvarer naturligvis også med på plussiden. For eksempel blommerne, som hér giver det helt rigtige touch af friskhed i en kage inspireret af klassikeren Bedstefars skæg.


Ingredienser
Kage:
1 æg
1,5 dL creme fraiche
175 g mel
100 g sukker
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
30 g blødt smør
50 g groft hakkede mandler
4 blommer skåret i både
Låg:
2 æggehvider
150 g sukker

Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 180 grader. Pisk æggeblommerne let sammen med creme fraiche. I en anden skål blandes mel med sukker, vanillesukker og bagepulver inden det bløde smør tilsættes. Tilsæt først mandler og blommer og dernæst æggeblomme-creme fraiche blandingen som kun skal vendes let rundt i dejen. Smør en springform, drys med mel og bag kagen heri i 15 min. 
Imens kagen er i ovnen piskes hviderne stive under gradvis tilsætning af sukkeret indtil sejt. Marengsmassen smøres på kagen som et låg og den bages i yderligere 15-20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar