24. okt. 2011

Pastinaksuppe

Det er tid til rødder, som med en kombi af både at være sunde og yderst velsmagende, for mig er et stort hit her i efteråret.
Hér er en opskrift på en simpel, smagfuld og fyldig pastinaksuppe, som bedst nydes i selskab med et groft brød samt toppet en god klat fed creme fraiche og finthakket persille.


Ingredienser (4)
Suppe:
2 løg
4 fed hvidløg
500 g pastinak
2 tsk tørret timian
1 L boullion
saften af 1/2 citron
salt/peber
Topping:
Creme fraiche
Persille

Fremgangsmåde
Løg og hvidløg hakkes og svitses et par minutter i olie. Pastinakkerne skrælles og skæres i grove tern før disse svitses sammen med løgene et par minutter. Tilsæt timian og vend blandingen godt rundt før boullion tilsættes. Lad suppen simre ved svag varme under låg i 30 minutter før den blendes og smages til med citronsaft, salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar