26. dec. 2011

Pizza med granatæble, citrongræssyltede cherrytomater og rucola

Som så mange gange før kommer hér lidt inspiration til pizzatopping - og denne gang, pga. granatæblet, i en lettere julet udgave, som dog naturligvis kan nydes hele året.
Denne pizza er frisk som kun få pizzaer, da den er toppet med både citrongræssyltede cherrytomater, frisk granatæble og knasende rucola. Velbekomme!


Ingredienser (2 pizzaer)
Dej:
10 g Gær
1 tsk Salt
2 tsk Sukker
1,5 dL Lunken vand
250 g Mel (gerne "00")
2 spsk Olivenolie

Tomatsauce:
1 spsk Olivenolie
1-2 Fed hvidløg
1/2 Rød chili
1 Lille løg
1 Dåse flåede tomater
1 spsk Tørret oregano
1 tsk Sukker
Salt/peber

Fyld:
100 g Gorgonzola
4 Løg (tyndt skivet)
1 Granatæble 
1 lille bundt rucola

Fremgangsmåde
Dej:
Opløs gær, sukker og salt i vandet. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt godt igennem på et meldrysset bord. Hæld olivenolien i en skål, placér dejen heri og vend rundt til hele overfladen er dækket med olien. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 time.

Tomatsauce:
Hak hvidløg, chili og løg fint. Opvarm olien i en kasserolle og svits læg og chili 3-4 minutter. Tilsæt de resterende ingredienser og lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca 45 min. Smag til med salt og peber.
                                              
Opvarm ovnen til 250 grader. Rul dejen ud meget tyndt. Top med tomatsauce, dernæst gorgonzola og løg. Stænk med lidt olivenolie, overfør pizzaen til en forvarmet bagesten og bag 8-12 minuter. Efter bagning toppes med rucola, granatæblekerner og citrongræssyltede cherrytomater.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar