25. jan. 2011

Fransk Løgsuppe

En skøn kraftig vintersuppe fyldt med søde løg og en himmelsk mundfuld brød med skøn smeltet emmenthaler på toppen. Bedre bliver det næsten ikke - og minder mig om at jeg SKAL prøve en "original" næste gang jeg kommer til Frankrig!


Ingredienser (6)
15 g Butter
2 tbs Olive oil
500 g Løg (skivede)
5 Fed hvidløg (finthakkede)
2 tsk Sukker
1 spsk Tørret timian
2 spsk Mel
1,5 L Grøntsagsboullion
2 spsk Citronsaft
2-3 spsk Marsala
Salt/peber
6 Skiver hvidt brød 
100 g Revet emmenthaler

Fremgangsmåde
Opvarm smør og olivenolie i en stor gryde og svits løgene heri. Tilsæt hvidløg og timian og steg videre i 15 min under omrøring. Drys mel over de stegte løg og bland godt sammen før boullionen tilsættes. Kog op og lad suppen simre under låg ved svag varme i 45 min. Smag til med citronsaft. marsala, salt og peber. 
Arrangér suppen i ovnfaste skåle. Rist brødskiverne, gnid overfladen med lidt hvidløg og læg en skive på hver portion suppe. Tænd ovngrillen, drys med emmenthaler og gril i den forvarmede ovn 4-5 min eller til osten begynder at boble op og tage farve. Servér straks

1 kommentar: